La Diputació de Barcelona ha aprovat destinar 268.000 euros a la millora dels polígons de Sant Fruitós de Bages, dins un segon paquet d'ajuts per a la potenciació de complexos d'activitat industrial (en el marc d'un pla de subvencions de concurrència competitiva).

El projecte presentat per l'Ajuntament, i que ha estat inclòs de nou, ja va ser objecte de finançament en la seva primera edició. La primera actuació que s'executarà en aquesta nova fase consisteix en l'última part de l'adequació i millora de les instal·lacions del clavegueram al polígon de Sant Isidre, uns treballs ja previstos en l'avanç del pla director de clavegueram. La segona proposta consisteix en el desplegament de sistemes de seguretat, amb la implantació de càmeres de videovigilància i de control d'accés als polígons Riu d'Or, Casanova, Sant Isidre i La Bòbila.

La tercera acció inclosa en el projecte consisteix en el reasfaltatge i la senyalització horitzontal dels carrers Aneto, Pica d'Estats i Ensija del polígon industrial de Sant Isidre.

En total, aquestes actuacions suposen un cost global de 428.381euros, que seran finançats en part amb aquests 268.000 euros, que correspon al 62% del cost de l'actuació, mentre que l'import restant és a càrrec de l'Ajuntament.

Aquest segon paquet d'ajuts del Pla de Modernització de Polígons de la Diputació de Barcelona ha atorgat 15 milions d'euros a tota la demarcació repartits en 27 municipis. Sant Fruitós de Bages, juntament amb Barberà del Vallès, són els únics municipis que ja van rebre els ajuts en la primera edició i que enguany hi han tornat a ser inclosos.

L'objectiu del Pla és millorar la qualitat dels polígons d'activitat econòmica finançant inversions d'alt impacte que permetin transformar-los i, en conseqüència, augmentar la competitivitat de les empreses que s'hi ubiquen.