Castellnou subministrarà energia elèctrica a tres equipaments municipals a partir del que generi prop d'un centenar de plaques solars que s'instal·laran a la coberta del centre cívic. Serà la primera instal·lació solar fotovoltaica que farà l'Ajuntament per a l'autoconsum de dependències municipals. En concret, s'abastiran a través del que generi aquesta instal.lació l'edifici del centre cívic, l'escola pública de primària l'Olivar i la piscina municipal, equipaments que estan situats a tocar l'un de l'altre. Un projecte que té per objectiu assolir una reducció «notable» de la factura elèctrica, segons han destacat fonts municipals.

El projecte consisteix en la instal·lació a la coberta de l'edifici del centre cívic d'un total de 93 panells fotovoltaics, que ocuparan parcialment la superfície disponible.

El cost total de la instal·lació es de 51.636,21 euros. Fonts municipals han concretat que, tenint en compte l'actual demanda energètica per a petits generadors i l'increment del preu de l'energia, aquesta inversió s'haurà amortitzat en deu anys. El projecte estima una producció anual de 42.150 kWh, una vida útil de la instal·lació de trenta anys i la recuperació de la inversió inicial en una dècada, i a partir d'aquests paràmetres es calcula que es produirà un estalvi econòmic acumulat de prop de 220.000 euros.

Aquesta iniciativa té l'assessorament tècnic i econòmic de l'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Bages.