L'Ajuntament de Sant Fruitós preveu iniciar passat Setmana Santa les obres d'adequació de l'edifici del carrer Padró que va llogar fa uns mesos per poder-hi ampliar el museu municipal, que ha quedat obsolet perquè concentra tot el material a la rectoria vella. De moment, es condicionarà la planta baixa per a la qual es preveuen uns tres mesos de feina, mentre que la primera planta es deixaria per a una segona fase, que s'haurà de dotar pressupostàriament i que es podria afrontar cap a la tardor, apunta l'alcalde, Joan Carles Batanés, si bé la decisió dependrà del govern sortint de les eleccions del maig.

L'immoble, situat als números 6 i 8 del carrer Padró, s'ha arrendat a la família de l'exalcalde Eduard Casajuana per a un període de 15 anys, i destinarà com a museu dues plantes de les tres que té. Serà per a un temps llarg però provisional, perquè l'Ajuntament té la intenció de traslladar-lo definitivament a Cal Xamal, un edifici històric però que necessita una profunda intervenció que per ara no es preveu afrontar. Ni tan sols té projecte.

Els treballs consistiran en adequar les instal·lacions contra incendis, es definirà la separació d'espais amb portes o altres elements de divisió horitzontal, i també s'haurà de senyalitzar tota la planta. Les obres s'han adjudicat a l'empresa Serveis Integrals 360 Plus per un import de 76.955 euros, i la previsió és que estiguin acabades cap al juliol. Tan bon punt s'hagi condicionat la planta baixa, ja es podrà traslladar part del material de la rectoria vella i obrir-la al públic, sense necessitat de disposar de la primera planta, que s'adequaria més endavant amb la possibilitat que museïtzació i obres convisquin perquè es tracta de dos pisos diferents, remarca Batanés.

El museu municipal de Sant Fruitós disposa de material sobre el passat agrícola i industrial del municipi, que a partir d'ara es podrà exposar en unes millors condicions. A més, la primera planta de l'edifici que es condicionarà conté mobiliari de la Barcelona del segle XIX que la família ha cedit temporalment pel seu interès patrimonial.

L'Ajuntament ja té el projecte del jutjat de pau i futur casal d'entitats

La intervenció per convertir l'edifici de l'antic ajuntament de Sant Fruitós en un casal d'entitats i en la futura seu del jutjat de pau també es preveu de forma imminent, després que la junta de govern local ja ha aprovat el projecte executiu per poder-lo rehabilitar. Els treballs tindran un termini d'execució d'un any, i costaran 682.300 euros.

Es tracta d'un immoble situat al número 52 de la carretera de Vic (pràcticament davant d'on hi ha l'ajuntament actual), i consta de tres plantes que es rehabilitaran senceres fins a disposar d'una superfície útil d'uns 480 metres quadrats, i que es comunicaran entre elles amb un ascensor interior.

El jutjat de pau s'ubicarà a la planta baixa, que ja ha estat reformada perquè actualment acull l'oficina municipal del POUM, i disposa d'un accés propi pel carrer Casajuana.

La resta de l'immoble es destinarà a les entitats, amb una sala polivalent, dues altres de grans per a reunions, i despatxos. aquestes sales funcionaran amb un programa de gestió intel·ligent per facilitar l'accés a través d'un codi que tindrà cada entitat amb prèvia reserva. A l'exterior es preveu una pantalla informativa.