Els Mossos d'Esquadra han obert diligències penals i han denunciat administrativament tres persones per nou infraccions contra la seguretat viària en el marc d'un dispositiu contra concentracions il·lícites de cotxes, a Navarcles.

Segons van detallar fonts dels Mossos, les matinades del 29 de març i del 5 d'abril, agents de la policia catalana, juntament amb els vigilants municipals de Navarcles, van realitzar un dispositiu de trànsit després de tenir coneixement de l'existència de concentracions de vehicles al polígon que hi ha a la població.

En aquestes concentracions, assenyalen els Mossos en un comunicat, hi havia la possibilitat que els conductors realitzessin conduccions temeràries i el consum de drogues i alcohol.

En el marc del dispositiu, es van arribar a controlar una trentena de vehicles. El resultat va ser un positiu administratiu per alcoholèmia, dos per consum de drogues i cinc denúncies tramitades pel Servei Català de Trànsit per condicions tècniques com ara no disposar d'assegurances, o no tenir passada la inspecció tècnica de vehicles (ITV), o també per tenir uns pneumàtics en males condicions.

A més, es van obrir diligències penals a un dels conductors per circular sense punts al permís de conduir.

Els Mossos d'Esquadra recorden que aquest tipus de conduccions en carreteres obertes al públic sense cap autorització ni mesura de seguretat estan totalment prohibides i suposen un risc greu per a la seguretat viària.