El govern de Sant Fruitós de Bages (Gent fent Poble) ha decidit retirar de forma immediata la pancarta i els cartells amb el dibuix de les ampolletes de sabó Fairy de la façana de l'ajuntament per odre de la Junta Electoral de Zona (JEZ), així com els llaços de sota la pancarta.

La resolució l'ha dictaminada la JEZ a instàncies del grup municipal del PSC, que és soci de govern de Gent fent Poble, però amb qui darrerament ha polemitzat per la qüestió dels llaços. Els socialistes discrepen de l'actitud de Gent fent Poble, i especialment de l'alcalde, Joan Carles Batanés, que el 29 de març va retirar el gran llaç groc de la vidriera de l'Ajuntament i altres de més petits, també per odre de la JEZ, i al seu lloc va col·locar dos cartells amb la imatge dels Fairy i la frase «Tu ja m'entens», i una gran pancarta amb lletres grogues on diu «Retirem allò que el ple municipal va aprovar amb el 85 % dels vots». Aquest canvi va molestar el PSC, que ho va posar en coneixement de la JEZ, i ara obliga novament l'ajuntament a retirar els nous símbols. La tensió entre els dos grups va arribar al punt àlgid amb la retirada dels regidors del PSC del ple de dijous al vespre, com a senyal de protesta.

L'alcalde Batanés ha anunciat en un comunicat aquest dilluns que acata l'ordre de la JEZ, tot i que troba «absolutament fora de lloc que s'interpreti uns pots de sabó Fairy com a cartells partidistes, i que una pancarta que explica un fet que va succeir en un ple municipal, de resultes d'una votació democràtica, sigui al·lusiva a tendències partidistes». Batanés anima els veïns «a posar remei de forma lliure i democràtica» en les dues properes convocatòries electorals a decisions que, com aquesta, considera injustes.