ERC Avinyó, que actualment governa al municipi amb 7 dels 11 regidors del consistori, ha presentat la seva candidatura de cara a les eleccions municipals del 26 de maig. La formació, que està encapçalada per l'alcalde actual, Eudald Vilaseca, optarà a un tercer mandat.

Durant la presentació de la candidatura, que es va fer al pati del centre cívic, Vilaseca va fer una pinzellada general dels anys de govern i va fer referència a la feina feta i als objectius aconseguits «malgrat les dificultats polítiques i econòmiques que ha calgut superar». Tot seguit, va presentar el nou equip, format per candidats que ja són a l'actual equip de govern de l'Ajuntament d'Avinyó i «que aporten la seva experiència», i d'altres que són nous i que aporten «nous projectes i noves il·lusions». En conjunt, la llista està formada per 6 dones i 5 homes.

Els actuals regidors de l'equip de govern Xat Capellas i Xavi Hinojosa ocupen els números 2 i 3, respectivament, de la candidatura republicana. Els segueixen dues noves incorporacions: Fina Sanfeliu i Eulàlia Gonzàlez. Completen la llista Jordi Vall, Vanesa Pallàs, Núria Crespiera, Jordi Riba, Helena Vilà i Adjutori Altarriba.

Eudald Vilaseca va fer una valoració de l'equip configurat, i en va ressaltar «la capacitat de treball i el compromís amb el municipi de les persones que el formen». La introducció de l'acte va anar a càr-rec de Ramon Capelles, membre de la secció local d'ERC, que va destacar la trajectòria solvent i eficaç de Vilaseca com a alcalde els darrers vuit anys.