Centenars de persones han fet cap aquest matí i migdia al santuari de Joncadella, a Sant Joan de Vilatorrada, per participar al tradicional aplec del dilluns de Pasqua. Tot i que la inestabilitat del temps, que ha deixat un petit ruixat a primera hora del matí just quan començava l'esmorzar, ha fet patir a l'organització, tant la missa com els balls posteriors s'han pogut fer amb normalitat i han reunit un bon nombre de visitants a l'entorn del santuari santjoanenc.

Com marca la tradició, alguns han optat per anar a peu fins a Joncadella, però la gran majoria han optat per fer-ho amb els seus vehicles, que han omplert els vorals del camí que porta cap al santuari. Al migdia, els Amics de Joncadella, organitzadors de la festa, ja havien repartit unes 250 torrades amb botifarra. Es mostraven satisfets, tot i lamentar que la inestabilitat del temps els hagi restat una mica de participació.

Després de l'esmorzar s'ha fet la missa i el posterior concert de la Coral Font del Fil, que ha ompliert el temple. Posteriorment, ja a fora del santuari, ha tingut lloc un dels actes més esperats, els balls protagonitzats per l'esbart de La Verbena, de Sant Joan. Tot i que els participants estaven pendents del cel que amenaçava pluja, el temps ha donat una treva i han pogut gaudir de les danses dels diferents grups de l'esbart.

El ballet de muntanya de Folgueroles, la dansa del Peu Polidor, a càrrec dels més menuts de la colla, o el ball de pastors, han estat algunes de les danses que han animat aquesta nova edició de l'Aplec de Joncadella.