Sant Vicenç en Comú ha presentat la llista amb què concorrerà a les eleccions municipals del proper 26 de maig, i que tornarà a encapçalar l’actual regidor d’ICV en aquest ajuntament, Joan Baptista Costa, tal i com ja es va anunciar fa uns mesos.

El partit presenta una candidatura integrada per un equip de persones d’edat, interessos i procedència diversa, que abarca des de persones procedents d’ICV, fins a Podem o independents. També hi ha cares noves, o que han escalat posicions repecte la llista que es va presentar ara fa quatre anys, la qual cosa ja es fa notar entre els candidats del capdamunt després de Joan Baptista Costa. La número dos és Gina Serra, que anava de número deu, i el tercer és Òscar Munuera, que fa quatre anys es va presentar al cinquè lloc de la llista.

En la presentació, i en nom de tot l’equip, l’alcaldable del partit va manifestar la voluntat de «fer un pas endavant i liderar un nou govern a Sant Vicenç que canviï el rumb de l’actual política municipal». Va dir que el partit posarà l’accent en les persones, en la gent gran, en la lluita contra la precarietat amb què es troben alguns dels seus habitants, i va manifestar la voluntat de treballar perquè el poble exerceixi de capital del Bages Sud. Per la seva banda, Gina Serra va comprometre l’equip a treballar pels drets dels col·lectius que pateixen discriminacions, i Munuera va posar èmfasi en la millora de l’educació pública.

En l’acte també van participar l’infermer del CAP de Sant Vivenç i alcaldable de Berga en Comú, Joan Torres, i la diputada del partit al Parlament Marta Ribas, que van parlar de la situació de la sanitat pública a diversos nivells.