Junts per Catalunya - Fonollosa no es presentarà finalment a les eleccions municipals del 26 de maig i dona via lliure a ERC, amb Eloi Hernàndez al capdavant de nou, per aconseguir l'alcaldia del municipi de David Bonvehí. La formació va retirar dissabte la candidatura després que alguns membres de la llista que eren en les primeres posicions es fessin enrere a última hora per qüestions «personals i laborals», cosa que va provocar la decisió de tot el grup de retirar-se abans que es publiquessin les llistes definitives.

Ivet Castaño, presidenta del PDeCAT al Bages, va afirmar en declaracions a Regió7 que «és una llàstima que no tinguem candidatura en un poble on el nostre partit hi és present des de fa més de 30 anys, perquè una part de la veu del poble queda ara silenciada, però hem pres aquesta decisió per responsabilitat, ja que si haguéssim tirat endavant la candidatura, es podria haver acabat desmuntant igualment i hauria estat pitjor». La candidatura de Junts per Catalunya-Fonollosa era encapçalada per Miquel Àngel Palà. El president del PDeCAT, David Bonvehí, nascut a Fonollosa, era en l'última posició de la llista.

La retirada es va tramitar formalment dissabte, en el període d'esmenes a les llistes per a les municipals que es van fer públiques el 24 d'abril passat, segons Castaño, que va assegurar que un cop sabuda la decisió dels membres de la llista de no presentar-s'hi «ja no teníem temps de buscar substituts, perquè només disposàvem de 48 hores després de la publicació provisional de les llistes per fer-hi esmenes», i aquest ja havia finalitzat.

Ara, al muncipi de Fonollosa només es podrà votar la candidatura republicana liderada per l'actual alcalde, Eloi Hernàndez, sota la marca de Junts per Canet, Fals, Camps i Fonollosa- Esquerra Republicana de Catalunya, que, amb tota probabilitat, obtindrà l'alcaldia per un nou període de quatre anys. Els hereus de Convergència no tindran presència tampoc a l'oposició, que fins ara exercien amb quatre regidors a la corporació municipal. Tot i no tenir grup municipal, però, Castaño va assegurar que «continuarem la feina des del partit, ens implicarem com a ciutadans i, per tant, seguirem presents a Fonollosa».