L’aeròdrom Barcelona-Bages, de Sant Fruitós, acollirà aquest dissabte els actes centrals d’una diada aèria oberta al públic que inclourà concursos de salts, demostracions i activitats musicals i lúdiques coincidint amb el quart aniversari de la seva obertura, a càrrec de Saltamos-SkyDiveBCN.

L’aeròdrom obrirà portes a les 9 del matí amb una demostració de vol en formació a càrrec de la patrulla acrobàtica de paracaigudisme de l’exèrcit de l’aire. Al llarg del dia també hi haurà concursos de salts de precisió, demostracions de coordinació en caiguda lliure, exhibicions acrobàtiques amb el pilot de paramotor David Tejeiro. De cara al vespre, l’equip d’instruccions del propi aeròdrom oferirà un salt coordinat amb espectacle visual inclòs, i també es farà una trobada formativa per a paracaigudistes sobre com millorar les tècniques de vol.

A banda de les demostracions aèries, de 12 a 3, hi haurà actuacions del conjunt de rumba i reggae santjoanenc El Quinto Carajillo, i a partir de les 7 de la tarda i fins a les 10 de la nit, hi haurà més música amb versions de grups, i l’actuació de diversos dj’s fins ben entrada la nit.

Al llarg de tota la jornada també se sortejaran diversos regals, i els beneficis que s’obtinguin amb la venda dels números es destinaran al projecte de l’hospital de dia d’oncologia i hematologia d’Althaia.

El dia abans, divendres, l’aeròdrom ja oferirà una jornada gratuïta de portes obertes per presenciar els entrenaments.