Santpedor en flor arriba aquest cap de setmana a la seva tercera edició amb una dotzena d'espais guarnits. La fira omplirà places i espais emblemàtics del barri antic d'ornamentacions florals que decoren l'Ajuntament, l'entitat Santpedor Art i Creació (SAC) i un equip de voluntaris. El programa d'activitats es completa amb degustacions, mercats, exposicions, teatre i música amb la flor de protagonista.

Els organitzadors treballen per tenir a punt la fira Santpedor en flor que aquest cap de setmana arriba a la seva tercera edició amb una proposta durant dos dies en què la flor és la gran protagonista. Des que es va estrenar al 2017 quan el municipi va ser el primer del Bages a adherir-se al grup de Viles Florides, la fira no ha parat de créixer i incorpora aquesta any una dotzena d'espais amb ornamentacions florals i fins a 16 activitats pluridisciplinars.

Santpedor en flor és molt més que un mercat perquè a banda de la venda de flors es pot passejar, degustar i participar en nombroses activitats. Els espais del Barri Antic amb ornamentacions florals són el principal atractiu de la fira. Enguany el Santpedor Art i Creació (SAC), que des de la primera edició s'encarrega de fer les ornamentacions de les places de l'Església i de la Font, volen fer una defensa de la reutilització d'utensilis de la llar.

Enguany hi haurà ornamentacions a dos dels portals històrics, el de Cal Quatre i el de Cal Valeri, tots dos amb mules. La resta d'espais que es guarneixen posen en valor el valor patrimonial d'algunes de les entrades del barri antic més ben conservades. Totes han buscat noms suggerents. Així a Cal Bosch hi trobarem «el palauet florit», a Cal Venturós l'escena es titula «Premsant antòfiles», a Cal Serafí «El pilar de les 100 flors» i a Cal Ballaró, «l'Esprit de flor». També es veuran ornamentacions a la residència l'Onada, a les voltes de l'Ajuntament i a la rectoria.

A més de les ornamentacions florals, Santpedor en flor proposa activitats participatives: dibuixar una mandala col·lectiva; mercats de la flor, de proximitat, de la rampoina; una exposició de bonsais i una altra d'espècies silvestres; es faran tallers de bonsais, d'art floral japonès; teatre amb Clara del Ruste; música en diferents moments amb l'escola municipal de música, amb un DJ; dansa amb l'escola de dansa de Castellnou. I per arrodonir-ho degustacions, un espai de tast durant tot el cap de setmana i una visita guiada per la història de les entrades guarnides maridades amb vi a càrrec de la historiadora Mireia Vila i l'enòloga Muns Garrober. Tots els horaris estan detallats a www.santpedor.cat.