Santpedor en flor arriba aquest cap de setmana a la tercera edició amb una dotzena d'espais guarnits. La fira omplirà places i espais emblemàtics del barri antic d'ornamentacions florals que decoren l'Ajuntament, l'entitat Santpedor Art i Creació (SAC) i un equip de voluntaris. El programa d'activitats, prop d'una vintena, es completa amb degustacions, mercats, exposicions, teatre i música amb la flor de protagonista.

A banda de la venda de flors, es podrà passejar, degustar i participar en activitats. Els espais del barri antic amb ornamentacions florals són el principal atractiu de la fira. Enguany l'entitat Santpedor Art i Creació (SAC), que s'encarrega de fer les ornamentacions de les places de l'Església i de la Font, vol fer una defensa de la reutilització d'estris de la llar.

Hi haurà ornamentacions en dos dels portals històrics, el de cal Quatre i el de cal Valeri, tots dos amb mules. La resta d'espais que es guarneixen destaquen el valor patrimonial d'algunes de les entrades del barri antic més ben conservades. També es veuran ornamentacions a la residència l'Onada, a les voltes de l'ajuntament i a la rectoria.

A més, es proposen activitats participatives: dibuixar una mandala col·lectiva; mercats de la flor, de proximitat, de la rampoina; exposicions; tallers de bonsais, d'art floral japonès; teatre amb Clara del Ruste; música; dansa amb l'escola de dansa de Castellnou. I també degustacions, un espai de tast, i una visita guiada per la història de les entrades guarnides, maridada amb vi, a càrrec de la historiadora Mireia Vila i l'enòloga Muns Garrober.