El bon temps va respectar la Fira Santpedor en flor aquest cap de setmana en la seva tercera edició i va aplegar una munió de gent que van passejar pels 11 espais ornamentats aquest any entre cases emblemàtiques del poble, espais municipals i places i portals del barri antic. La proposta d'activitats, prop d'una vintena, també va ser tot un èxits i la visita guiada amb maridatge de vins va quedar plena tant en la sessió de dissabte com la de diumenge. Teatre, dansa, música juntament a les exposicions, tallers i els mercats previstos van tornar a situar la fira Santpedor en flor com un referent en aquest tema a la Catalunya central.

En aquesta edició, els col·laboradors i voluntaris van tornar a ser els grans artífex per aconseguir transformar la fesomia del poble durant el cap de setmana. A diferència de l'any passat, enguany van participar cases emblemàtiques del barri antic com són Cal Bosch, Cal Serafí, Cal Ballaró i Cal Venturós que van mostrar durant el cap de setmana espais difícilment visitables la resta de l'any posant en relleu el valor patrimonial d'aquestes cases ben preservades. També el Santpedor Art i Creació (SAC) va ornamentar com ha fet en altres edicions la plaça de l'Església enguany amb una temàtica de reutilització d'electrodomèstics. Es van poder veure neveres i microones com a testos improvisats lluint el color de les flors. Veïns del poble van col·laborar ornamentant la rectoria amb un bosc en suspensió i també amb la magnífica participació de dues mules de ferro colat: una d'enamorada i l'altra de capficada, amb carruatges ben florits. Espais emblemàtics com els arcs de l'Ajuntament o el Born es transformen en el Santpedor en flor en magnífics espais florits on passen coses.

A més de les ornamentacions florals, Santpedor en flor ha estat un èxit de participació a les activitats paral·leles. Ahir diumenge es va fer el dibuix d'una mandala col·lectiva; els mercats de la flor, de proximitat, de la rampoina que es van fer dissabte i diumenge van conviure a la plaça Gran amb un balcó photocall on la gent es va fer forografies per penjar a les xarxes socials. Una exposició de bonsais i una altra d'espècies silvestres; tallers de bonsais, d'art floral japonès; teatre amb Clara del Ruste; música en diferents moments amb l'escola municipal de música, amb un DJ; dansa amb l'escola de dansa de Castellnou. I per arrodonir-ho degustacions, un espai de tast durant tot el cap de setmana i una visita guiada per la història de les entrades guarnides maridades amb vi a càrrec de la historiadora Mireia Vila i l'enòloga Muns Garrober.