Sant Vicenç de Castellet ha obert el termini de votacions de la Medalla 2019. Enguany, opten al reconeixement Joan Manel Garcia, que va ser metge de família al Centre d'Atenció Primària i exalcalde del municipi; Jordi Largo, fotògraf i col·laborador de nombroses entitats del poble; i Juliana Santamaria, creadora de l'Associació de Familiars de Malalts Mentals del Bages.

La medalla reconeix un dels veïns del municipi que hagi destacat per la seva col·laboració desinteressada amb el poble o bé hagi portat el nom de Sant Vicenç de Castellet ben lluny. Les votacions es poden fer fins al 31 de maig. Durant el mes de març passat es van presentar les diferents candidatures i la comissió Medalla de Sant Vicenç ha fet la tria definitiva amb els tres finalistes que opten al reconeixement.

Podran votar tots els veïns i veïnes de Sant Vicenç de Castellet majors de 16 anys a través de la pàgina web www.svc.cat o bé de manera presencial. El resultat de les votacions es farà públic en el marc dels actes de la festa major.

Fins ara, la Medalla de Sant Vicenç ha reconegut Josep Gomàriz, fundador i president de la Pe-nya Blaugrana de Sant Vicenç; Manel Garcia Yugüero Mana, a títol pòstum, per la seva trajectòria de 36 anys al cos de la Policia Local; i l'esportista Amaia Valentín en l'edició de l'any passat, que es va arrodonir amb l'atorgament de la Medalla Extraordinària per al científic Ramon López de Mántaras, pioner en el camp de la intel·ligència artificial.