Avinyó posarà sobre la taula aquest divendres els dos productes gastronòmics estrella del municipi: el porc Ral, del Grup Roma-Escorxador d'Avinyó i els vins Abadal. Els cuiners de l'associació Els Fogons dels Bages elaboraran, per tercer any consecutiu, el maridatge que fusionarà cultura i gastronomia i que es converteix en el preludi d'una nova edició de la Fira dels Matiners, que Avinyó celebrarà el 12 de maig.

El cuiner i presentador de televisió Marc Ribas serà el convidat d'honor de la 7a edició de la festa gastronòmica que cada any acull el Celler Abadal. El Celler es converteix en l'amfitrió d'una trobada única entre dos productes de primer nivell que comparteixen territori avinyonenc: el porc Ral i els vins Abadal. El Sopar Gastronòmic és una oportunitat única per degustar-los cuinats pels millors cuiners del Bages.

Els convidats d'honor dels anteriors sopars han estat l'escriptora Empar Moliner, la consellera Meritxell Serret, l'historiador Llorenç Ferrer, la sommelier Clara Antúnez, l'enòleg Lluís Tolosa i el cuiner Jaume Biarnés.

El sopar, que es fa aquest divendres les 9 del vespre al Celler Abadal, a Horta d'Avinyó, té un preu de 40 euros i cal reserva prèvia.