L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha finalitzat el 80% de les actuacions previstes a la conca del Llobregat arran dels aiguats que van tenir lloc la tardor passada. En total s'han conclòs una setantena d'actuacions, concretament a les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès, i també al Vallès Occidental i el Baix Llobregat. Les intenses pluges es van repartir en dos episodis, un a mitjan octubre i un altre durant la primera setmana del mes de novembre. Les precipitacions van provocar la caiguda i arrossegament de vegetació, l'acumulació de sediments, i desperfectes en diversos murs de rieres i en instal·lacions de sanejament, entre d'altres.

De les 89 mesures previstes a la llera de la conca del Llobregat, en queden pendents 19, les quals està previst que s'executin en breu. Aquests treballs, que tenen la col·laboració de Forestal Catalana, estan consistint en la retirada de vegetació que obstaculitza el pas de l'aigua i la redistribució de sediments, entre d'altres. En total es preveu que es destinin 800.000 euros en aquestes actuacions.

Una de les primeres intevencions es va dur a terme a la zona de Sant Salvador de Cardona, en un tram d'uns 250 metres on es van arrossegar més arbres i l'aigua va arribar a inundar el camí que va cap a Montmajor. L'actuació a la majoria de punts ha consistit en la retirada d'arbres caiguts i morts, troncs i taps de vegetació per tal que l'aigua circuli correctament i tingui capacitat de desguàs.

La riera d'Aiguadora, afluent del Cardener, va tenir una crescuda molt important la matinada del 15 d'octubre. Segons les dades registrades a l'estació d'aforament de Navès, el cabal que circula a la riera d'Aiguadora se situa de mitjana a l'entorn d'1,1 m3/s. El dia 15 d'octubre de l'any passat, quan va tenir lloc la llevantada, l'estació va arribar a un cabal de 10 m3/s fins que va registrar una incidència tècnica i, per tant, seria encara superior a aquesta xifra. Abans d'aquest dia, el cabal registrat era de 0,1 m3/s.

Les intenses pluges també van provocar danys en algunes infraestructures, com murs i endegaments de cursos fluvials. L'ACA ha destinat més de 671.000 euros a la reparació de murs, la restitució de danys en el domini públic hidràulic i la reparació de desplaçament de col·lectors, entre d'altres.