El Consell Comarcal del Bages, amb el suport de la Diputació de Barcelona, organitza aquest mes de maig i el proper mes d'octubre un curs de formació per a treballadores familiars dels 29 municipis de l'Àrea Bàsica de Serveis Socials de la comarca (tots menys Manresa).

Fonts de l'ens comarcal destaquen que aquestes professionals, que atenen cada dia centenars de famílies en situació de risc, «es troben cada vegada més amb atencions més complexes que resulten difícils de gestionar tant a tècnicament com emocionalment pel mateix treballador».

Per tal de donar eines a les professionals per entomar aquestes situacions, s'ha organitzat el curs L'art de la supervivència al Servei d'Atenció Domiciliària (SAD). El curs té per objectiu aprendre a gestionar situacions d'agressivitat, xantatge emocional i manipulació per part dels usuaris, a més de treballar les habilitats relacionals dels professionals.

El curs planteja incorporar en el dia a dia pautes de comunicació i hàbits d'autocura emocional per poder sobreposar-se a les atencions complexes.

Aquest tipus de formacions van a l'alça ja que, segons fonts de l'ens comarcal, el col·lectiu demanda més eines i recursos per poder desenvolupar la seva tasca correctament i amb suport institucional. En aquests cursos hi participaran professionals de Castellgalí, Castellbell i el Vilar, El Pont de Vilomara i Rocafort, Súria, Cardona, Monistrol de Montserrat, Navarcles, Sant Fruitós de Bages, Balsareny i Sant Joan de Vilatorrada.