El ple extraordinari que ha tingut lloc aquest dissabte al migdia a l'Ajuntament de Castellgalí en memòria del regidor socialista Miguel Largo ha evidenciat que la població està colpida per la seva mort sobtada. Els regidors han acordat per unanimitat decretar tres dies de dol al municipi. La sala de plens s'ha omplert per homanetjar-lo i els portaveus de tots els grups polítics, molt tocats per la pèrdua, han destacat el seu tarannà treballador i respectuós.

Hi ha hagut abraçades i llàgrimes de regidors de tots els colors polítics abans de començar el ple d'homenatge a Largo. Al principi i al final de l'acte s'ha guardat un minut de silenci i a totes les banderes de la sala de plens hi havien col·locat un crespó negre en senyal de dol. També n'hi havia un altre al balcó del consistori. Al lloc on s'asseia Largo en la sala de plens hi havia una foto seva.

A l'alcalde de la població, Cristòfol Gimeno, visiblement afectat, li costava pronunciar les paraules. «Tristesa, ràbia, incomprensió i impotència i dolor, molt de dolor», va començar la seva intervenció. Gimeno ha donat tot el seu suport, i el de tota la població, a la família del regidor, que tenia parella i dos fills. «Feia cinc anys que eres regidor amb dedicació i convicció. Vas venir a viure a Castellgalí fa molts anys i a tot arreu on anaves com a regidor deixaves el llistó molt alt, i les institucions ens ho feien saber», deia l'alcalde, i recordava que la promoció turística del municipi i la recollida selectiva és part del llegat que ha deixat Largo a Castellgalí en el seu pas per l'Ajuntament.

També hi ha intervingut la portaveu d'ERC, Marta Fabregat, que a part de donar condol a la familia, als amics i als regidors socialistes s'afegia a les paraules a l'homenatge tot recordant la seva dedicació al poble. Per part del PDeCAT, Montse Torrens, ha afegit que era «una persona molt treballadora i seriosta, i sobretot respectuosa». També ha donat els condols i ha afirmat que estan passant «per un moment molt trist».

Largo va morir divendres al restaurant del seu sogre, el Racó del Manel, a Sant Vicenç de Castellet, on hi treballava. Va tenir un problema cardíac durant el servei i quan hi van arribar els especialistes del Sistema d'Eemergències Mèdiques (SEM) no van poder fer res per reanimar-lo. Tenia 44 anys i era regidor de governació, medi ambient i turisme. Era el número 5 del PSC a les eleccions municipals d'aquest mes de maig i tenia possibilitats de sortir perquè actualment el PSC té set edils al consistori.

Prop de 200 persones van assistir a l'homenatge que ha tingut lloc a la sala de plens. A part de nombrosos habitants del muncipi també havia regidors i responsables comarcals de partits, com la presidenta al Bages del PDeCAT, Ivet Castaño, l'alcalde del Pont de Vilomara, Cecilio Rodríguez (PSC) i regidors del govern del PDeCAT de Sant Vicenç de Castellet, poble d'on era originari Largo. D'ERC Bages també hi va assistir el secretari d'Organització i alhora regidor de l'Ajuntament de Sant Vicenç Jordi Palma. A part, també hi havia el dirigent històric del PSC a la Catalunya Central, Joan Roma.

Al final de cada intervenció en el ple extraoridnari, els assitents han fet llargs aplaudiments en memòria a Miguel Largo. Moltes de les persones que hi han assistit eren coneguts i amics del regidor que estaven molt tocats per la seva mort. Aquest diumenge, Largo estarà al Tanatori de Sant Vicenç durant tot el dia, i l'enterrament serà aquest dilluns a les 11 h a l'església del mateix municipi.