L'Ajuntament de Sallent ha aconseguit arribar a un acord amb la Societat Estatal de Participacions Industrials (Sepides) en relació al manteniment del barri miner de la Botjosa, una reivindicació llargament esperada i un acord que, segons fonts del consistori, havia estat «impossible» amb l'antic govern del PP i que en aquest moment s'ha pogut desencallar.

El barri de la Botjosa és propietat d'aquesta societat estatal, que depèn del ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, que gestiona el patrimoni i impulsa el desenvolupament empresarial i econòmic. Actualment aquest barri té moltes mancances en el manteniment ordinari, ja que hi ha problemes amb les herbes que hi proliferen i amb l'estat dels fanals, les voreres i els carrers, que estan molt deteriorats.

L'Ajuntament de Sallent va aprovar aquest conveni per unanimitat en el darrer ple municipal. L'acord signat suposa una aportació anual de 20.000 euros per fer front a aquestes tasques de manteniment. Amb aquest conveni, l'Ajuntament de Sallent passa a fer-se càrrec del manteniment de portes enfora de les cases de la Botjosa. Fonts municipals han posat en relleu que consideren que aquest manteniment s'havia de fer «des de la proximitat, i no podíem esperar que des de Madrid autoritzessin cada bombeta que s'havia de canviar, ni el moment de tallar les herbes».

L'Ajuntament de Sallent i l'Associació de Veïns s'havien queixat reiterades vegades de la situació en què es troba el barri.

El consistori, segons les mateixes fonts, «ja ha posat fil a l'agulla amb tasques de manteniment del barri, com tallar les herbes, i pressupostar els treballs de millora de l'enllumenat públic».