Avui té lloc el darrer dia de la Fira del Vapor de Sant Vicenç de Castellet. En aquesta edició del certamen, que reviu el passat industrial del municipi, el tren s'ha convertit en un dels principals protagonistes, sobretot pel que fa a la decoració als carrers. A l'Espai Ateneu s'hi pot veure una exposició històrica del 160è aniversari de la línia ferroviària entre Terrassa i Manresa, que es commemorarà el proper 3 de juliol. I al parc de les antigues escoles hi ha un trenet de 5 polzades amb un itinerari per als infants.

Els espectacles de carrer tenen el tren com a fil conductor: «L'arribada del ferrocarril» i la «Cercavila de benvinguda» són els muntatges que es van fer al migdia a la plaça de l'Ajuntament. També hi ha altres espectacles amb el ferrocarril com a protagonista que es repetiran avui. El principal és la redescoberta de la Giratòria, l'antiga plataforma que permetia a les màquines de tren de la línia Barcelona-Lleida canviar de sentit i de màquines a l'estació de Sant Vicenç de Castellet. Els visitants de la Fira del Vapor tenen l'oportunitat de redescobrir aquesta estructura, la més important que es conserva a tot Catalunya, agafant un trenet gratuït des de la plaça Clavé fins a l'estació de la Renfe, cada mitja hora. A la plaça Clavé l'ASVICAF hi ha una gran maqueta ferroviària que reprodueix la línia Terrassa-Manresa i els detalls de l'estació de Sant Vicenç.

A part dels espectacles, hi ha parades d'artesans i comerç local, oficis antics, alimentació, passejades amb diligència, espai de perruqueria, circ i una mostra de l'activitat de les entitats culturals i esportives. També cal destacar la Ruta de la Tapa, amb la participació dels establiments de restauració de Sant Vicenç de Castellet. L'apartat gastronòmic es completa amb l'espai Vermusic, amb música en directe i food trucks durant tot el cap de setmana.