Amb forts aplaudiments, de dolor i de ràbia per una mort sobtada, i amb un càntic flamenc, familiars, companys i coneguts de Miguel Largo han acomiadat aquest dilluns el cos del regidor del PSC de Castellgalí, traspassat divendres a l'edat de 44 anys.

La cerimònia ha deixat petita l'església parroquial de Sant Vicenç de Castellet, la localitat de naixement de Largo, tot i que des de fa anys residia a Castellgalí, d'on ha estat el màxim responsable de Governació, Medi Ambient i Turisme els darrers cinc anys. És per aquest motiu que acompanyant la família, al temple també hi havia l'alcalde del municipi, Cristòfol Gimeno, els companys de govern, representants de l'oposició i bona part de la plantilla municipal. Els també socialistes Cecilo Rodríguez, alcalde del Pont de Vilomara; Antoni Julián, exalcalde de Súria,; Mercè Cardona, exalcaldessa de Monistrol de Calders; i Francesc Martínez, exalcalde de Castellnou de Bages; i la diputada santvicentina d'ERC Adriana Delgado, són altres de les personalitats que han acudit al funeral.

El fèretre amb les despulles de Largo ha entrat a l'església acompanyat pel cant d'una salve i n'ha sortit a les espatlles dels membres de la Hermandad de la Esperanza Macarena de Manresa, de la qual el polític en formava part. I entremig, una cerimònia marcada per les llàgrimes de molts dels presents i també del batlle Gimeno, que ha pres la paraula a petició de la família i que ha destacat la capacitat de «fer pinya» i la «tenacitat» del «company i amic» traspassat. També ha estat sentida la interpretació d'un oració en versió flamenc i el fort aplaudiment que ha ressonat dins la parròquia mentre el taüt era alçat en braços i traslladat a les espatlles fins a fora, per marxar tot seguit en processó fins al cementiri.