El Patronat de Montserrat ha instal.lat dues places d'aparcament per a càrrega de vehicles elèctrics al pàrquing que hi ha abans d'arribar a la zona de la basílica. En concret, estan ubicades a la plaça dels Apòstols, de manera que els visitants podran carregar la bateria dels seus vehicles elèctrics durant el temps que estan fent la visita al santuari.:

Es tracta d'una instal.lació preparada per poder carregar, mitjançant el connector tipus 2 (càrrega ràpida), la totalitat de les bateries existents en un vehicle elèctric en aproximadament dues hores, sempre en funció del model de vehicle.

Permet carregar a través del seu connector monofàsic de 16A (càrrega lenta), tant vehicles de quatre rodes (que ho permetin) com de dues rodes (bicicletes i motos).

Es tracta d'un equip dissenyat i fabricat a les instal·lacions de Circutor a Catalunya. Incorpora el protocol de comunicacions OCPP, pensat per poder enviar dades de servei emmagatzemades en el propi equip d'una forma ràpida, ja sigui mitjançant el seu port Ethernet o acoblant un mòdem 3G, amb la finalitat de gestionar tant les càrregues, com els històrics per un posterior estudi del seu ús. Permet una identificació de l'usuari mitjançant les targetes personalitzades tipus RFID. També incorpora un bloqueig del connector mentre es fa la càrrega, que en garanteix la seguretat sense que l'usuari hi sigui present.