La Universitat d'Estiu del Moianès proposarà enguany 12 dies d'activitats (de l'1 al 12 de juliol), amb una proposta que es consolida i reforça en oferta, en la que serà la cinquena edició. Enguany hi haurà sis branques centrades en la formació personal. D'una banda, hi haurà un taller d'expressió artística i desenvolupament de la creativitat, que tindrà una durada de 20 hores. Una segona proposta va adreçada a gent encuriosida en la llengua catalana, en què, per exemple, es parlarà de l'origen i el significat dels noms dels deu municipis del Moianès i de la seva topografia en general.

També en un àmbit formatiu amb perspectiva comarcal, es proposa un curs amb sortides de camp sobre la biodiversitat, vegetació i fauna del Moianès. Hi haurà dues jornades d'itinerari per la zona del Molí Nou i Passerell.

D'altra banda, es destina un apartat a la història, amb un curs distribuït en cinc jornades en què es donarà una visió global del que va ser la implantació del règim franquista a Catalunya i la repressió que va comportar, i arribarà fins a la transició i la recuperació de l'autogovern. Com ja és habitual, la Universitat d'Estiu del Moianès també dedica un espai important a treballar l'autoconeixement i la realització personal. Així, en aquesta edició hi haurà un taller d'eines de millora per a la vida emocional, en què es convida a reflexionar sobre la vida i s'ofereix una mirada des de la psicologia; i també un taller de mindfulness per treballar els sentits i l'equilibri emocional.