El resultat de la liquidació del pressupost del 2018 de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages s'ha tancat amb números positius i el romanent líquid de tresoreria, que indica el superàvit acumulat, es manté amb números positius i arriba a 1.582.846 euros, segons han informat fonts municipals.

El nivell d'endeutament és del 13,64%, un percentatge que esdevé de l'endeutament dins del sector públic a través de crèdits de la Diputació de Barcelona i l'IDAE. La xifra s'allunya del 75% màxim permès per llei.

Segons les mateixes fonts, durant l'exercici del 2018 es va poder fer les inversions previstes al pressupost sense haver de concertar operacions de crèdit als bancs. En aquest sentit, únicament es va concertar l'operació de crèdit amb la Diputació de Barcelona al 0% d'interès per a les inversions que es realitzen al camp de futbol municipal.

El resultat pressupostari de l'exercici ha estat d'1.004.648 d'euros. Aquesta xifra és el resultat de la diferència entre els ingressos i les despeses del consistori. Pel que fa al termini de pagament als proveïdors, un any més s'ha pagat per sota dels terminis que estableix la normativa legal. En el quart trimestre del 2018 es va pagar els proveïdors a 3 dies de mitjana des de l'aprovació de la factura a l'Ajuntament.

També han informat que l'Ajuntament de Sant Fruitós ha tornat a aconseguir tancar l'any amb un superàvit, i alhora mantenir la capacitat en despesa per inversions reals. El nivell de la inversió és de prop de 4 milions d'euros des del 2017.

Aquest 2019 hi ha previstes nombroses obres com la continuïtat de les actuacions al camp de futbol, l'adequació del casal de joves a l'edifici del Nexe, la modernització de polígons i altres inversions «per millorar el nivell de serveis del municipi».