La gastronomia també és un dels punts forts de la nova edició de la Fira Medieval de Cardona, amb un tast dels productes locals en un nou espai de la plaça de les Cols. Es tracta d'un local que pretén donar a conèixer els productes de proximitat als visitants de Cardona.

La iniciativa és el resultat de la col·laboració entre la Fundació Cardona Històrica i l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona. «L'objectiu és lligar el turisme i la gastronomia», explica Carles Pujol, tècnic de dinamització del producte local. Després de les visites guiades pel patrimoni cardoní, s'ofereix als participants un tast dels productes locals.

El regidor de promoció econòmica de Cardona, Josep Tristany, destaca que, al llarg de la fira, s'estenen una cinquantena de paradistes forans, tot i que «cada vegada tenen més presència els productors locals».

Remarca que un dels propòsits de la fira és mantenir la participació de les entitats del poble, que organitzen diverses propostes culturals. Segons Tristany, s'han destinat uns 35.000 euros, aproximadament, a la Fira Medieval.