L'Ajuntament d'Artés pagarà durant un any la meitat del lloguer a quatre joves menors de 36 anys. Es tracta d'una de les mesures previstes en el pla de xoc que ha posat en marxa des de fa un any per revertir les xifres d'habitatges buits i, alhora, facilitar l'assentament de població. La proposta que va engegar el consistori és la d'obrir una línia de subvenció per la qual pagarà durant un període màxim d'un any fins a la meitat del lloguer a joves que vagin a un pis o casa del poble. L'import subvencionat és d'un màxim de 250 euros, però sempre equivaldrà al 50% del total del lloguer de l'habitatge, ja que una de les condicions que es posava per poder-hi accedir és que aquest no superi els 500 euros de cost mensual.

Segons han concretat fonts municipals, a la convocatòria s'han presentat 11 sol·licituds per aquest ajut, dels quals han quedat descartades dues per incompliment d'algun dels requisits. Finalment, s'han atorgat 4 subvencions de la meitat del lloguer durant un any, i una cinquena subvenció de 6 mesos de la meitat del lloguer. S'han destinat per a aquesta acció 7.000 euros, que han sortit d'una proposta dels Pressupostos Participatius que es van dur a terme enguany.

La convocatòria estava oberta a persones majors de 18 anys fins a menors de 36 que ja estiguin emancipats amb un contracte de lloguer, o que, gràcies a la subvenció, iniciessin un contracte d'aquestes característiques per primera vegada. Per accedir a l'ajut calia que les persones sol·licitants fes com a mínim un any que estaven empadronades al municipi.