La reconeguda trompetista santpedorenca Mireia Farrés obrirà aquest dijous la Festa Major de Santpedor amb el pregó institucional. L'acte, que es farà a 2/4 de 8 del vespre a la capella de Sant Andreu, inaugurarà els actes de la festa d'enguany, que s'allargarà fins dilluns vinent. La celebració comptarà amb les tradicionals penyes i activitats com les vaquetes i la matinal de cultura popular. Presenta també algunes novetats com l'estrena d'un nou bou de foc.

Divndres al vespre es donarà el tret de sortida oficial a la festa major amb l'entrada de penyes i colles a la Plaça Gran on hi haurà l'actuació dels Castellers de Santpedor, la ballada de la colla bastonera Picarols, la Colla Gegantera i l'actuació dels Bous de foc amb l'entrena del nou «Bou Brufat», una imatge inspirada en un antic bou fet de llauna que «brufava», escampava piules i coets per les enramades al segle XVIII. També divendres es farà la cinquen flashmob i la tercera encassacada del Timbaler. Tot seguit, hi haurà cercavila fins al recinte de penyes i festa a Cal Llovet.

Ja dissabte,a la Plaça de la Generalitat, hi haurà l'espai familiar amb dinar popular i activitats durant tot el dia. A les 7 de la tarda hi haurà les tradicionals vaquetes organitzades amb la col·laboració dels Amics del Correbous a la zona de la plaça del Sindicat, que es podran veure de nou el diumenge a les 8 del matí i les 7 de la tarda.

Entre les activitats previstes pel diumenge hi haurà la matinal de cultura popular amb la participació dels Bastoners de Santpedor, la colla sardanista Aires d'Or, els Castellers de Santpedor, els Bous de Foc i els Geganters i Grallers de Santpedor. El recorregut començarà a les 12 del migdia a la plaça de l'església i acabarà a la plaça Gran.

Actuacions com la de Santi Arisa i el Lakatans i Concerts i balls amb orquestres com la Rosaleda o la Selvatana, espectacles infantils, sardanes o havaneres són altres de les activitats dels cinc dies de festa grossa a Santpedor.