Amb motiu del Dia Mundial sense Tabac, la Xarxa de Prevenció i Control del Tabaquisme de la Catalunya Central ha organitzat una activitat, en el marc de la Setmana sense Fum, amb l'objectiu de sensibilitzar la població sobre els perjudicis de fumar. Amb el lema «Recupera la inspiració», centenars de persones han participat en l'activitat i han opinat sobre les opcions més eficaces que es podrien implementar per evitar el tabaquisme.

Durant la Setmana sense Fum, que enguany ha arribat a la vintena edició, la Xarxa de Prevenció i Control del Tabaquisme de la Catalunya Central ha organitzat una activitat comuna al territori amb l'objectiu de visibilitzar la problemàtica del tabaquisme, que enguany ha experimentat un repunt en la població de 15 a 44 anys.

Amb aquesta idea, s'han dissenyat arbres pulmonars amb dos pulmons ben diferenciats. Un representa un arbre verd, amb fulles i d'aspecte saludable on s'hi veuen fotos de paisatges i ambients sans, en contraposició amb els missatges que es llegeixen a l'altre pulmó, representat com un arbre amb branques seques i mortes.

Aquesta activitat de la Xarxa s'ha realitzat a les sis capitals de la Catalunya Central, en moltes àrees bàsiques de salut i en altres espais, i hi han participat centenars de persones de totes les edats.