07 de juny de 2019
07.06.2019

L'abat de Montserrat destaca la "intel·ligència penetrant" de Lluís Duch en l'homenatge pòstum al monjo

El president de la Fundació Joan Maragall el considera "un dels testimonis cristians més significatius i agosarats dels darrers anys"

07.06.2019 | 10:13
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant l'homenatge pòstum al monjo de Montserrat Lluís Duch

L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha destacat la "intel·ligència penetrant" del monjo i antropòleg Lluís Duch, que aquest dijous ha rebut un homenatge pòstum durant el qual se l'ha considerat un dels pensadors més singulars, destacats i prolífics del pensament contemporani a Catalunya.

Duch va morir el 10 de novembre del 2018. Soler ha destacat que a la base del pensament de Duch hi havia "la seva fe cristiana", i que en la seva reflexió tractava "d'emparaular la realitat" –fent servir una expressió del mateix Duch- per "comprendre-la millor i poder-la reflexionar". El president de la Generalitat, Quim Torra, ha destacat durant la seva intervenció a l'acte, al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, que el diàleg "ha de ser sempre possible".

Torra ha fet servir també l'expressió de Duch per destacar la "necessitat d'emparaular" i de dialogar, tot i que ha advertit que "convenen, en tots els ordres, diàlegs en profunditat, no pas cosmètics i de cara a la galeria".

De la seva banda, Josep Maria Carbonell, president de la Fundació Joan Maragall –entitat impulsora de l'homenatge-, ha considerat que Lluís Duch va ser "un dels testimonis cristians més significatius i agosarats dels darrers anys" al país, i ha recordat que va ser un mestre de les ciències de l'esperit a banda d'antropòleg, filòsof i teòleg.

També ha intervingut a l'homenatge la professora i investigadora de la URL Mar Rosàs, que ha destacat que Duch "tenia l'habilitat de saber respondre amb una deliciosa erudició i, alhora, saber guardar silenci davant de l'incomprensible i saber identificar el que ell anomenava 'l'ambigu', el caràcter ambigu de l'home, i de tants fenòmens".

L'acte també ha servit per presentar el monogràfic de la revista 'Qüestions de Vida Cristiana' dedicat a Duch.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2020 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2019/20