Les vaquetes continuen sent un dels actes estrella de la Festa Major de Santpedor malgrat la incertesa que es viu el poble sobre el seu futur. Tot i la crítica d'una part de la població a aquest acte que es va fer palesa amb la recollida fa dos anys de més de mil firmes i la predisposició d'alguns partits polítics del poble a organitzar un referèndum sobre el seu futur, l'ambient familiar va ser predominant durant les vaquetes de dissabte i les d'ahir a la tarda.

Gent de totes les edats es va congregar a la Plaça del Sindicat per veure un any més com els joves de les penyes esquivaven les escomeses de les vaquetes. La jornada d'ahir diumenge va començar amb «L'encierro de Santpedrín» a les 7.30 h i les posteriors vaquetes matinals que no van aconseguir congregar gaires participants. Això va canviar a la tarda, on molts joves es van animar a entrar a la plaça per intentar agafar el pernil que presidia la plaça.

Deixant de banda les enganxades que van rebre alguns dels joves, s'ha viscut un moment tens quan un dels animals no estava disposat a entrar al camió un cop haver sortit a la plaça. Finalment, amb l'ajuda d'alguns membres de les colles que van rebre algun cop de la vaqueta, els organitzadors van aconseguir fer-la entrar.

L'espai familiar, un dels grans èxits d'aquesta edició

Una de les novetats de la Festa Major d'enguany va ser l'espai familiar de la Plaça Generalitat que es va viure el passat dissabte. Unes 100 persones van gaudir d'activitats dirigides als més petits, jocs d'aigua, dinar popular i el concert de Petra Strogonoff i Irish Music.

I és que la música ha acompanyat als veïns de Santpedor durant tota la Festa Major. La trompetista santpedorenca Mireia Farrés va ser l'encarregada de realitzar el pregó institucional tot combinant paraula i trompeta. A més a més, la xaranga «Kriptonita» ha guiat a l'ànima de la Festa Major, les penyes, per tot el poble durant un cap de setmana on el bon ambient i la festa han sigut la tònica dominant.