La CUP i ERC a Navàs segellaran molt probablement aquest dijous un pacte de govern en la línea que ja es va avançar cinc dies després de les eleccions municipals. Un acord que preveu que les dues forces governaran juntes amb una alcaldia compartida (2+2).

Dimecres hi ha va haver reunions fins a la nit que semblaven pràcticament deixar a punt per signar el pacte, però finalment han quedat serrells per acordar i tancar, que es podrien resoldre aquest dijous. El que ja s'ha clarificat és el nombre de persones que integraran aquest executiu amb responsabilitats: seran l'alcalde i 9 regidors amb cartera. Ambdues formacions han obtingut 5 regidors, però inicialment la CUP plantejava la proposta que fos un executiu de 8.

La proposta de la CUP passava perquè cada partit assumeixi l'alcaldia durant dos anys i l'acompanyin 5 regidors del mateix partit, mentre l'altre només tindria 3 regidors; al cap de dos anys, es canviaria l'ordre i qui tindria 3 regidors passaria a tenir-ne 5 a més de l'alcaldia. Finalment, però aquesta opciço s'hauria descartat i tots els regidors estarien al govern al capdavant d'alguna àrea.

Durant els dos primers anys el batlle serà per al candidat cupaire Genís Rovira, amb la idea de donar continuïtat al fet que en aquests dos darrers mandats ja ha estat aquesta formació qui ha tingut l'alcaldia.