Noèlia Ramírez, que encapçala per primera vegada la llista de Junts per Balsareny, és la nova alcaldessa i la primera dona en assumir aquest càrrec. L'ex alcalde Isidre Viu és a partir d'ara el cap de l'oposició.

Durant els pròxims quatre anys, l'ajuntament estarà format per 5 regidors d'ERC i 6 de Junts per Balsareny, essent aquestes les dues úniques formacions que es van presentar a les eleccions.

L'acte de constitució de l'Ajuntament s'ha celebrat avui al migdia a la casa de la vila del poble. La sala de sessions, que estava plena de familiars i amics dels regidors, ha pogut presenciar com, en primer lloc, els regidors d'Esquerra Repúblcana, Isidre Viu, Anna Salmeron, Gerard Capdevila, Josefina Castañé i Montserrat Gallardo han promès «per imperatiu legal i per la república catalana i els seus valors la construcció d'una Catalunya políticament lliure, socialment justa i econòmicament equilibrada».

A continuació ha estat el torn de promesa dels integrants de la força guanyadora de les eleccions: Noèlia Ramírez, Daniel Obiols, Alexandre García, Ivet Manuel, Josep Fornell i Montserrat Gallardo i, seguidament, s'ha procedit a la votació de l'alcaldia, a la que s'han presentat les candidatures de Ramírez i Viu. La primera, com estava previst, ha sortit electa amb els 6 vots de la seva formació.

L'ex alcalde a mig mandat, Isidre Viu, serà a partir d'ara el cap de l'oposició i assegura «tenir experiència sobrada» com a tal i assumeix amb empenta la tasca de suport «per tal que el poble segueixi creixent». Viu ha remarcat la rellevància del fet que Ramírez sigui la primera dona que ocupa el càrrec de l'alcadia al poble i li ha demostrat el seu suport i compromís fent-li el lliurament de la vara i del pin de Balsareny.

El republicà va arribar a l'alcaldia amb un acord amb CiU l'octubre de 2017, després que el cap de la formació de govern Gent de Balsareny anunciés sobtadament que plegava.

En les noves eleccions de 2019, aquesta última formació ja no va arribar a presentar llista i ERC va tornar a confiar en Isidre Viu amb l'objectiu de tornar a encapçalar l'Auntament.

Acabada la votació , Ramírez ha promès l'acta i s'ha compromès davant tots els regidors a emprendre aquesta nova etapa a l'Ajuntament a partir del suport mutu entre les dues formacions.

A més, ha declarat que la poca relació que té amb els regidors d'Esquerra Republicana els servirà com a una bona oportunitat per establir vincles de cooperació i suport per a poder arribar a acords per tirar endavant el poble.

Assegura voler «fer de Balsareny un poble de referència» a través de nous projectes i ha agraït a Viu el mandat realitzat durant els últims 20 mesos i va desitjar «molta sort i encerts» a l'equip d'ERC.

Acabat l'acte, Ramírez ha rebut les felicitacions de companys, amics i familiars, així com de tots els membres de l'oposició.