La comissió Festiu de Sant Joan s'ha dissolt en la setmana de la celebració de la festa major. Aquest cap de setmana passat ja va estranyar l'absència als actes de la Festa Major Infantil del regidor d'ERC i una de les ànimes de la festa major, ERCJordi Pesarrodona. Però de l'estranyesa es va passar ahir a una batalla de comunicats amb acusacions entre Festiu i ERC i l'actual equip de govern que encapçala Jordi Solernou (AxSJ). Si dissabte hi va haver tensió al ple d'investidura, ahir hi va haver els primers fets.

Festiu explica en un comunicat que la comissió havia estat creada a l'entorn de Jordi Pesarrodona i del grup d'ERC i anuncien que «ens retirem». Segons expliquen, els membres de la comissió s'haurien ofert el mateix dissabte al nou govern per col·laborar en la festa major que ja estava programada i se celebra aquesta setmana i la resposta de Solernou hauria estat negativa perquè «el nou govern ja tenia un equip per fer les nostres tasques», apunten.

En un altre comunicat, el grup de Solernou, Alternativa per Sant Joan, desmenteix que no acceptessin el col·lectiu de Festiu i esperen que la decisió «sigui reversible i puguem arribar a una entesa» i afegeix que «el que no es mereix Sant Joan és que les persones col·laborin o no en les festes depenent del color polític de l'Ajuntament».

Però a última hora d'ahir, ERC, en la línia de Festiu, feia un tercer comunicat en el qual explica que Jordi Pesarrodona va ser qui va fer la proposta de donar continuïtat als voluntaris i que Solernou ho va rebutjar. «La resposta per part de Solernou va ser, en tres ocasions, que no calia i que no feia falta, que el seu grup ja tenia un equip per fer-ho possible», asseguren.

En el comunicat els republicans afirmen també que Festiu «no és cap associació o entitat (és una comissió), són un grup de voluntàries i voluntaris que després de rebre una proposta de la regidoria de cultura decideixen participar en aquest projecte desinteressadament» i, per tant, asseguren que «amb el canvi de govern la comissió deixa de tenir validesa» motiu pel qual van demanar permís a Solernou per acabar el voluntariat amb la festa major «com a responsabilitat vers el poble».