El conseller d'Educació, Josep Bargalló, s'ha compromès avui a fer una nova construcció o una renovació integral de l'Institut Cardener de Sant Joan de Vilatorrada i a reformar l'escola de Fonollosa. Ho ha manifestat durant la visita que ha fet aquest dimecres al matí als instituts Quercus i Cardener de Sant Joan i a l'Escola Agrupació Sant Jordi de Fonollosa.

Bargalló, que ha visitat l'Institut Cardener acompanyat de l'alcalde de Sant Joan, Jordi Solernou, i del director del centre, David Atzet, ha manifestat que «quan l'Ajuntament decideixi fer-nos una proposta definitiva de solar, el Departament actuarà immediatament en aquesta nova infraestructura, sigui construint un edifici nou o fent una remodelació absoluta de l'actual». L'Institut Cardener, que compta amb 2 línies d'ESO que acullen a 266 alumnes, participa en projectes com Erasmus+, la xarxa d'Escoles Verdes o el programa Impulsem la Robòtica.

Abans Bargalló ha visitat l'altre centre de secundària del municipi, l'Institut Quercus, que acull a un total de 710 alumnes, compta amb 4 línies d'ESO, 2 línies de batxillerat, i de Cicles Formatius de Grau Superior. El centre participa en projectes com Gust per la lectura o la impartició en llengua anglesa de matèries no lingüístiques. El proper curs 2019-20 els alumnes de 1r d'ESO treballaran amb el seu propi ChromeBook a l'aula.

Finalment, el conseller d'Educació s'ha desplaçat a Fonollosa per visitar l'Escola Agrupació Sant Jordi, que enguany celebra el 50è aniversari i acull a 209 alumnes d'educació infantil i de primària. El conseller s'ha compromès a tirar endavant «una renovació i reforma parcial de l'escola, que dona servei als diversos pobles del municipi, i altres pobles del voltant». El centre ha format part, els tres últims anys, d'una de les xarxes d'Escola Nova21.

Aquesta tarda, a partir de les 7, Josep Bargalló es desplaçarà a Manresa on assistirà a l'acte de Commemoració del 50è aniversari de l'Agrupació Sant Jordi al Teatre Kursaal.