19 de juny de 2019
19.06.2019
Regió7

Pierre Astor pren l'acta de regidor de Fem Talamanca en el lloc de Núria Cañellas

La renúncia de la candidata, prèvia al ple de dissabte, es deu a motius personals i «per donar pas a gent jove»

18.06.2019 | 22:56
Núria Cañellas

Fem Talamanca, formació vinculada a ERC, ha iniciat el mandat amb Pierre Astor com a únic representant, a l'oposició en aquest Ajuntament, on governarà Junts per Talamanca, amb quatre regidors. Astor va prendre possessió del càrrec al ple de constitució del nou consistori, dissabte, en substitució de Núria Cañellas, que s'havia presentat com a candidata del partit a les eleccions del 26 de maig, però va renunciar dies després. En un comunicat que va fer públic ahir mateix, Cañellas, de 58 anys, manifestava la voluntat de plegar «i deixar pas a la joventut, i a idees i maneres de fer noves».

Fem Talamanca va obtenir un sol regidor, amb un 38 % dels vots, a les eleccions municipals del maig, en un municipi on els electes s'escullen en règim de consell obert, perquè no arriba als 250 habitants. «Aspiràvem a guanyar i pensàvem que podíem fer-ho», lamentava ahir Cañellas a aquest diari, i admetia una certa decepció del partit davant d'aquests resultats, si bé assegurava que aquest no ha estat el motiu de la seva renúncia.

Al·lega «motius personals» i el fet que, en aquest context d'un sol regidor, «vam valorar que és millor que entri gent jove i vagi aprenent com bull l'olla d'un ajuntament». Pierre Astor té menys de 30 anys «i podrà disposar del meu suport i els meus coneixements», explicava Cañellas. Diu que en cap cas «no estic fent un pas enrere, sinó que continuaré treballant i fent poble».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya