La colla gegantera Els K + Sonen, una de les dues que hi ha a Balsareny, ha fet més gran la seva imatgeria amb la incorporació d'un nou gegant. Es tracta de Bernat de Peguera, el marit de Blanca de Bell-lloc, amb què la colla ha volgut obsequiar la geganta (i a tot el poble) en el seu cinquè aniversari.

Tots dos gegants són originaris del taller de Toni Mujal. Ell mateix ha construït la nova figura amb l'ajuda de Montserrat Moreres, mentre que la roba i la vestimenta del gegant han estat confeccionades per Imma Navarro, que és membre de la colla. La festa d'aniversari i d'estrena va tenir la presència de Mujal i de Moreres, i es va aprofitar per fer una trobada de gegants sortits majoritàriament d'aquest taller. N'hi van participar prop d'una vintena.

Bernat de Peguera va ser senyor de Balsareny al segle XIV, i es va casar amb Blanca de Bell-lloc. Van ser els pares de Ramon II de Peguera, que és qui va comprar la baronia de Balsareny l'any 1351, sota la qual es va construir la resclosa de la Sèquia. També va reformar el castell de Balsareny, amb permís del rei Pere III, i li va donar l'aspecte gòtic actual.

Es va estrenar el ball de la nova parella, amb una peça arranjada pel mestre Ramon Estrada.