Pares, alumnes, i la comunitat educativa de l'escola Agrupació Sant Jordi de Fonollosa van commemorar ahir al vespre els 50 anys de funcionament del centre tal com és ara, amb un acte al teatre Kursaal de Manresa, previ al tradicional musical que ofereixen els alumnes a final de curs. S'hi van aplegar veïns de l'ampli territori al qual dona servei l'escola, que inclou els municipis de Fonollosa, Rajadell i Aguilar de Segarra, tot i que també rep alumnes d'altres indrets.

Ahir es commemoraven els 50 anys de la conversió de l'escola en l'Agrupació Sant Jordi. Va ser el 17 de maig del 1969, quan van tancar les escoles de Fals i Camps, i la de Fonollosa va començar a rebre alumnes d'aquests nuclis i també de Canet, Aguilar, Rajadell i Castelltallat, entre d'altres.

L'acte d'ahir va destacar el vessant artístic, plàstic i musical, i també la dansa i el teatre, com a pilars del model educatiu d'aquest centre més enllà de les matèries més tradicionals, com també el treball en equip i la relació amb l'entorn.

L'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez, va definir l'escola (on ell havia estudiat) com la «joia de la corona dels nostres pobles», en relació, també, amb Rajadell i Aguilar. Els seus alcaldes, Joan Carles Lluch i Pere Aliaguilla, també hi eren, i en nom de tots Hernàndez va agrair la feina de direcció, AMPA, famílies, alumnes i mestres aquests 50 anys. Va destacar el paper de l'escola com a «element de cohesió del territori», i com a mostra de la col·laboració entre municipis.

Al seu torn, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, també va destacar «la singularitat» d'una escola «que funciona amb perfecta harmonia amb tres ajuntaments al darrere». Va dir que té un projecte educatiu «tan potent, modern i innovador» com poden tenir escoles de Barcelona.