Sallent ha tornat a fer realitat les creacions efímeres que durant cinc dies (enguany un més del que és habitual) transformen de dalt a baixa prop d'una vintena dels seus carrers i els converteixen en espais de fantasia. Els boscos on s'amagaven el maquis o l'antiga palanca que creuava el riu des de la Fàbrica Vella reviuen aquests dies a Sallent en una nova edició de la tradicional Festa de les Enramades, que s'ha inaugurat aquest dijous de Corpus al matí. Decoracions que recorden la història local però també poetes com Maria Mercè Marçal o Joan Brossa inspiren alguns dels divuit carrers enramats, que aquest any lluiran un dia més de l'habitual i es podran visitar fins dimarts vinent.

Aquest dijous s'ha fet la inauguració oficial de les Enramades, en el que ha estat el primer acte oficial del nou alcalde de Sallent, Oriol Ribalta. Amb la tradicional frase: «gràcies al veïns i enramadors de la nostra vila i amb la tradició que hem heretat aquest carrer queda inaugurat», ha anat obrint cada un dels carrers acompanyat de l'actor Biel Duran, encarregat de tallar la cinta. També hi eren la gran majoria de nous regidors del govern i de l'oposició i el fins ara batlle de la vila, David Saldoni. L'0bertura es va fer al ritme dels Músics de Sallent amb el ball del Toc d'Enramada, a càrrec de l'esbart sallentí, i la xaranga «Cal k tremolin».

Les Enramades permeten als visitants fer un viatge històric al passat de la vila. El carrer Sant Víctor dedica la decoració al pas dels maquis per Sallent, mentre que la Plaça Joan Vilaseca (l'enramada de l'Ateneu Popular Rocaus, que és autogestionada) ha reproduït el riu (amb aigua inclosa), la resclosa i l'antiga palanca que connectava les ribes del Llobregat des des de la Fàbrica Vella.