La Diputació de Barcelona ha aprovat l'adhesió a la Declaració de Sant Fruitós en la qual s'assumeix l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible com a paradigma d'actuació de les ciutats i els pobles per al proper decenni.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat va aprovar, una assemblea celebrada al complex Món Sant Benet (el mes de febrer passat), la "Declaració de Sant Fruitós del Bages. Les ciutats i pobles davant el repte de l'Agenda 2030".

Aquest compromís assumeix l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible com a paradigma d'actuació de les ciutats i els pobles per al proper decenni, insta als representats durant el proper mandat que l'Agenda 2030 sigui l'eix vertebrador de les temàtiques i estructura de funcionament de la xarxa.

La Declaració també proposa difondre les accions dels municipis que la integren en aquest sentit, i promoure actuacions per informar i sensibilitzar la ciutadania sobre la localització de l'Agenda 2030.

Altres ens locals membres de la Xarxa també s'han adherit a la Declaració de Sant Fruitós de Bages posteriorment a l'Assemblea, com els ajuntaments de Navarcles, Santa Margarida i els Monjos, Navàs, Balsareny, Sant Quirze del Vallès, Manlleu, Vic o Sant Llorenç d'Hortons; així com el Consell comarcal del Garraf i la Diputació de Tarragona.