El grup comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya ha proposat formalment la creació d'un govern ampli i de consens al consell comarcal del Bages a Junts per Catalunya, la CUP i En Comí Guanyem.

ERC tindrà 13 conselleres i consellers fruit dels 27.870 vots (32,60%) que va obtenir a la comarca a les eleccions municipals del passat 26 de maig. La formació assegura que «apostem amb generositat per formar un govern plural que compti amb una majoria amplia, i que representi el consens d’una gran part de les alcaldies i els electes de la comarca». També per un govern «d’equilibri entre la continuïtat dels projectes que s’han impulsat des de l’ens comarcal aquests darrers mandats, i la renovació que permeti afrontar satisfactòriament els reptes que com a comarca tenim sobre la taula, i en conjunció amb la situació actual de país».

Per formar aquest govern conjunt ja s’han començat a celebrar reunions per debatre punts programàtics i estratègics per al mandat 2019-2023. Una vegada assolits aquests acords, es concretaria la formació i composició del proper govern del consell comarcal del Bages.

Segons Esquerra, la formació «vol consolidar un govern que ampliï i ofereixi nous serveis en polítiques socials, que dediqui esforços a promocionar, dinamitzar i coordinar el teixit socioeconòmic de la comarca, que desenvolupi projectes estratègics en l’àmbit del turisme, porti a terme actuacions d’estalvi i millora de l’eficiència energètica i que faci de portaveu de les reclamacions i les reivindicacions de la millora de les nostres infraestructures, vetllant sempre per un creixement social i mediambiental sostenible».

Estefania Torrente, del Pont de Vilomara i actual responsable de l’àrea econòmica, i Eloi Hernàndez, portaveu d’ERC i alcalde de Fonollosa, compartiran el lideratge d’Esquerra dins el grup comarcal. La llista la formen 13 electes titulars i 13 suplents, atenent a criteris de representació de les diverses zones de la comarca, trajectòries professionals, rols municipals, renovació de l’equip i garantia de continuïtat i experiència, i paritat.

TITULARS

Estefania Torrente i Guerrero (El Pont de Vilomara i Rocafort)

Eloi Hernàndez i Mosella (Fonollosa)

Àdria Mazcuñán i Claret (Sant Fruitós de Bages)

Agustí Comas i Guitó (Santpedor)

Sílvia Tardà i Serrano (Sallent)

David Aaron López i Martí (Manresa)

Marta Viladés i Ribera (Súria)

Jordi Palma i Sánchez (Sant Vicenç de Castellet)

Cristina Fabregat i Sintes (Castellgalí)

Joan Hernàndez i Moscoso (Cardona)

Anna Crespo i Obiols (Manresa)

Enric Forcada i Valiente (Artés)

Jordi Pesarrodona i Capsada (Sant Joan de Vilatorrada)

SUPLENTS

Salvador Busquets i Gubianas (Navàs)

Georgina Mercadal i Viñals (Sant Salvador de Guardiola)

Domènec Òrrit i Pujol (Castellnou de Bages)

Eli Carracedo i Mañosa (Artés)

Joan Badia i Pujol (Callús)

Isidre Viu i Payerols (Balsareny)

Laura Castell i Carrió (Navarcles)

Josep Canals i Palau (Mura)

Núria Martorell i Soldevila (Castellbell i el Vilar)

Gabriel Rovira i Gangonells (Sant Mateu de Bages)

Imma Colldeforns i Oller (Navàs)

Sònia Vall i Almor (Sant Salvador de Guardiola)

Mireia Simón i Ruiz (Súria)