Un total de 429 infants i joves del Bages d’entre 6 i 16 anys han participat durant aquest curs en la tercera edició del projecte Libertempo, que ofereix propostes de lleure a alumnes de la comarca que tenen dificultats d’accés a l’oferta que hi ha, ja sigui per motius d’exclusió social, o per dificultats socioeconòmiques, de salut, o bé d’aprenentatge.

Són activitats subvencionades pel Consell Comarcal del Bages i la Diputació de Barcelona, sense cap cost per a les famílies, i que proposen un doble paquet d’ofertes, ja sigui de teràpia assistida amb animals, o bé activitats esportives i ball.

En el primer cas, s’han fet diverses sessions de caninoteràpia a 116 nens i adolescents dels municipis de Sant Joan, Navàs, Artés, Avinyó, Sant Vicenç, Monistrol de Montserrat, Navarcles, Sant Fruitós, Callús, Cardona, Santpedor, Súria i Balsareny. En les esportives hi han participat 313 infants i joves d’aquestes mateixes poblacions, i d’Aguilar, Castellgalí, Castellbell, Marganell i el Pont.

Un projecte consolidat

Un cop acabat el projecte, els participants i les seves famílies han fet una valoració positiva de l’experiència a través d’unes enquestes que se’ls han demanat. En concret, un 72 % dels enquestats li han posat entre un notable alt i un excel·lent, i un 91 % han manifestat la seva voluntat de repetir l’experiència l’any que ve.

Pel que fa a les propostes de millora, hi ha una demanda de més durada de les ectivitats, i que s’hi puguin inscriure més companys.