03 de juliol de 2019
03.07.2019
Regió7

El nou govern de Sallent aprova un cartipàs amb tres dedicacions exclusives

A partir d'ara els plens se celebraran cada dos mesos en lloc de cada mes

02.07.2019 | 23:36
Ple de constitució de l'Ajuntament de Sallent, el 15 de juny passat

L'Ajuntament de Sallent ha aprovat en un ple extraordinari el nou cartipàs municipal i les retribucions del nou equip de govern d'ERC, encapçalat per Oriol Ribalta. El nou govern, que a partir d'ara celebrarà els plens ordinaris cada dos mesos, està format per set regidors i tindrà tres dedicacions exclusives i una de parcial.

L'alcalde, Oriol Ribalta, i els regidors Sílvia Tardà i Miquel Estruch són els tres representants que tindran dedicació exclusiva, mentre que Diego Miranda la tindrà parcial. Segons Ribalta, l'increment del nivell de dedicacions (la legislatura passada n'hi havia dues d'exclusives i una de parcial) respon al fet que «creiem que Sallent mereix molta dedicació i és un moment que cal que l'equip de govern hi siguem al 100 per cent». Quant a les retribucions, Ribalta destaca que «les hem rebaixat un 15% i hem posat tots els regidors al mateix nivell» i oscil·la entre els 35.000 i els 40.000 euros anuals.

A banda de l'alcaldia, Ribalta també portarà la regidoria de Governació, que inclou la Policia Local i Protecció Civil, i Personal, amb Recursos Humans, Serveis Generals i Règim Intern. Sílvia Tardà s'encarregarà de les carteres d'Educació, Infància i adolescència, Joventut, Benestar Social i Família i Sanitat i Promoció de la Salut. Miquel Estruch estarà al capdavant d'Urbanisme i Obres públiques, Serveis Municipals, Manteniment, Patrimoni, Món Rural, Medi Natural i ADF, Sostenibilitat i Habitatge. Per la seva banda, Diego Miranda serà regidor de Cultura, Festes, Cooperació i Esports.

Neus Solà serà l'encarregada de Comunicació, Turisme, Promoció i Imatge del Poble, Participació Ciutadana i Residència. La cartera d'Hisenda és per a Carme Escámez, i Cristina Luna serà la titular de Promoció econòmica, Ocupació, Comerç i consum i Activitats. Ribalta ha destacat que s'ha fet una «reconfiguració de carteres segons els àmbits temàtics» i «la plena vocació de servei» de tots els regidors. Les quatre tinències d'alcaldia seran per a les quatre regidores de l'equip govern: Sílvia Tardà, Neus Solà, Carme Escámez i Cristina Luna.

D'altra banda, a partir d'ara els plens seran bimensuals per «facilitar el funcionament del consistori» i que les sessions disposin de continguts suficients. «Volem establir mecanismes senzills i pràctics que facilitin la participació i el mes que no hi hagi ple establirem una dinàmica de treball per tractar els temes amb l'oposició i es pugui fiscalitzar el govern», assegura l'alcalde.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya