Aquest cap de setmana Sant Fruitós de Bages ha viscut la Festa Major d'Estiu 2019 que ha estat lluïda i molt concorreguda en la seva varietat d'actes, acompanyada pel bon temps, excepte el dissabte al capvespre que un ruixat va obligar a suspendre el ball de la Gent Gran que s'havia de celebrar al Bosquet.

Dijous, èxit de la segona edició de "7 de tapes + 7 de vi" que va vendre més de 700 tiquets. Divendres va tenir lloc l'elecció de la pubilla i l'hereu de Sant Fruitós, acte que es va recuperar l'any passat, i que per aquest 2019 van resultar elegits Alba Prinz i Lluís Pérez, que substitueixen Mariona Sagués i Roc Grandia. També molt públic a la Festa Andalusa i al concert del grup Strombers.

Dissabte es va celebrar la IV Trobada dels Grups de Percussió, organitzada per Batukada Shangó. Actuació del Grup "La 3a. Joventut" de Sant Fruitós, mentre el jovent va gaudir del concert de "Los 80 principales", i del ball dels Santfree DJ Party.

Diumenge al matí, després de la missa solemne, es va fer una audició de sardanes, amb la Cobla Orquestra Rosaleda i balls tradicionals a càrrec de l'esbart local "Som Riu d'Or". L'orquestra Rosaleda també va ser l'encarregada d'amenitzar el concert i el ball de la festa major.

Dilluns és festa local, i el programa festiu es clou amb la Festa Jove, amb una Gimcana Marrana, a l'aparcament del pavelló municipal. També, ball a l'Esplai amb Alberto Paulo i, a la nit, al Cobert de la Màquina de Batre, espectacle d'humor amb Peyu, que presenta "L'home orquestra".