Mostrar el rastre del romanticisme al Món Sant Benet és la nova proposta del recorregut pel monestir durant les nits d'estiu. Aquest divendres s'estrenarà l'itinerari que recorre les estances de la construcció del segle X des d'una nova mirada que realça els elements romàntics que es conserven al monestir. Al llarg del trajecte, ressonaran composicions romàntiques de tres intèrprets i es projectaran obres artístiques que acostaran l'estètica del moviment romàntic al públic.

Durant les nits d'estiu dels últims anys, s'han obert les portes del monestir per mostrar-lo des de diverses perspectives. «Enguany es pretén donar valor a la visió romàntica del monestir», apunta la directora de l'àrea de Cultura de la Fundació Catalunya La Pedrera, Marga Viza. Explica que el monestir romànic es va convertir en un monument romàntic quan la família del pintor Ramon Casas va restaurar la construcció. La vegetació que cobreix el claustre i les partitures conservades de Chopin i Beethoven que s'interpretaven al piano de la biblioteca són algunes de les pistes del pas del romanticisme pel monestir.

Durant el recorregut pel claustre, el celler o la sala del piano, el públic gaudirà de les peces de músics romàntics com Schubert, Schumann o Beethoven, que reviuran amb la participació de tres intèrprets de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). La proposta es podrà veure els divendres i els dissabtes des del 12 de juliol fins al 7 de setembre, a les deu del vespre.