La diversitat d'actes ha estat la característica principal dels primers dies de la Festa Major de Súria, que continua al llarg d'aquesta setmana i fins al proper dimarts 16 de juliol. Les activitats celebrades fins ara han registrat un bon nivell de participació, amb la presència de persones de totes les edats.

La caminada nocturna, el Festival Infantil, el 52è Concurs de Pintura Ràpida, el 13è Ràpid Tram de Motos i la sardinada popular van ser alguns dels actes destacats del primer cap de setmana de Festa Major. Altres activitats van ser el Concurs de Pesca 12 Hores, la Tirada Esportiva, el 1r Torneig d'Escacs sub16 Vila de Súria i la campanya solidària 'La fam no fa vacances'. La Coral Sòrissons de l'Escola Municipal de Música va oferir el concert 'Músiques del món' al Parc Municipal Macary i Viader.

En els primers dies d'aquesta setmana, l'escenari destacat dels actes de la Festa Major és la plaça de Sant Joan, amb el desenvolupament dels Kampionats Esportius Nocturns (KEN), actuacions musicals de nit i inflables per als infants. Algunes competicions dels KEN també tenen lloc al Pavelló Municipal d'Esports i a la Piscina Municipal.

Entre les activitats destacades dels propers dies hi ha les havaneres d'aquest divendres, la jornada castellera de dissabte amb les colles Castellers del Riberal, Vailets de Gelida i Salats de Súria o les matinades amb els Gegants i Grallers i el Vermut de Festa Major de diumenge. Dilluns hi haurà el castell de focs i dimarts acabarà la festa amb sardanes amb la Cobla Vila d'Olesa.

La Festa Major de Súria es torna a celebrar enguany sota el lema 'Em vesteixo com vull. Em desvesteix qui jo vull. #NOÉSNO' com a mostra de rebuig a les actituds sexistes.