L'Equip d'Atenció Primària Súria ha organitzat activitats adreçades a col·lectius diferents per promoure un estil de vida saludable sense consum de tabac. Més de 225 persones han participat en els actes diversos, sense comptar els centenars de persones que han passat pels punts informatius que s'han situat al CAP Goretti Badia de Súria i als consultoris Valls-Palà i Callús, amb motiu de la celebració de la XX Setmana sense Fum.

Entre les moltes activitats que s'han fet destaca, per exemple, l'experiència de canviar cigarretes o burilles per pomes, gràcies a l'aportació del supermercat de la Unió de Cooperadors de Súria, que s'ha dut a terme al CAP Goretti Badia del municipi.

Aquest intercanvi forma part d'una activitat d'informació i sensibilització en què, a partir de l'estructura d'uns pulmons de grans dimensions en forma d'arbre, es donaven missatges molt visuals per simbolitzar la salut i el respecte ambiental.

També s'han dut a terme diverses intervencions a l'institut d'educació secundària de Súria: per una banda, el taller «Què vols saber del tabac?» i, per l'altra, l'atenció individualitzada a alumnes fumadors.

De la mateixa manera, els consultoris de Callús i Valls-Palà han acollit una taula informativa durant uns quants dies i, a Súria, també s'ha fet una actualització en tabaquisme adreçada a professionals de la salut