12 de juliol de 2019
12.07.2019
Regió7

Cardona fa els últims passos per tancar el pla d'ajust iniciat el 2012

El 2012, el consistori tenia un endeutament de més del 90%, i es calcula tancar l'any per sota del 45%

11.07.2019 | 23:39
La regidora d'Hisenda (segona per la dreta), intervenint en el ple

L'Ajuntament de Cardona ha procedit a l'amortització total i a la cancel·lació de dos préstecs concertats amb l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) provinents del Fons d'Impuls Econòmic que el ministeri d'Hisenda va establir el 2011 per pagar proveïdors. En concret, quedaven per retornar un total de 104.678,37 euros, que ara s'amortitzaran totalment amb un únic pagament que sortirà del romanent de tresoreria. És un pas significatiu, ja que permetria tancar una etapa de forta contenció.

Així es va aprovar en el darrer ple amb els vots a favor d'ERC i l'abstenció de PSC i Junts per Cardona. La nova regidora d'Hisenda, Anna Maria Sala, va defensar el punt durant la sessió i va avançar que, un cop es produeixi la cancel·lació dels préstecs, se sol·licitarà al ministeri d'Hisenda poder sortir del pla d'ajust que es va aprovar l'any 2012 per fer efectiu el pagament a proveïdors. Un pla que la regidora va destacar que «ens obliga a complir unes mesures que limiten molt la gestió ordinària».

Sala va indicar que la sortida del pla d'ajust no està garantida per part del ministeri, però va remarcar que «és un pas previ necessari». La regidora també va detallar que amb la cancel·lació dels préstecs l'Ajuntament podria reduir despesa financera, ja que mantenir-los genera interessos. I en aquest sentit va posar en relleu que aquest és un «molt bon moment» per fer-ho, ja que l'Ajuntament ara té més bona salut econòmica.

L'alcalde, Ferran Estruch, va argumentar que s'ha «avançat molt» des del 2011, quan la situació era realment complicada, i va explicar que «entre el 2012 i el 2019 s'ha passat de tenir un endeutament superior al 90% a un que, quan es tanqui l'any, es preveu que sigui inferior al 45%». Estruch va afegir que la cancel·lació dels dos préstecs «ens permetrà deslliurar-nos dels mecanismes de l'Estat i, si tot va bé, sortir del pla d'ajust».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2021 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya