Per sisè any consecutiu, els infants i adolescents inscrits als serveis socioeducatius no residencials d'estiu tenen garantits l'esmorzar i el dinar. El Consell Comarcal del Bages renova així el compromís amb els drets de la infància i els centres oberts de Sant Joan de Vilatorrada, Avinyó, Súria i Callús, en total 81 nenes i nens. A més de la cobertura de 2.600 àpats, des del Consell es fa una aportació econòmica per cobrir les despeses de contractació de personal que garanteixen l'obertura durant l'estiu d'aquest servei. Aquests àpats es distribuiran fins al 31 d'agost.

L'objectiu és mantenir l'activitat dels centres oberts durant el període de vacances escolars, a més de garantir una alimentació saludable i equilibrada als infants i adolescents atesos en aquest període estival en què els centres escolars estan tancats. Els centres oberts estan cofinançats pel Consell Comarcal del Bages, a través del Departament de Treball Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb els Ajuntaments.

El projecte de centres oberts a l'estiu s'ha anat ampliant els darrers anys, mentre que l'any 2014 s'oferien una trentena de places entre el Bages i el Moianès (que aleshores formava part del Bages), aquest any es donarà servei a 81 infants i joves d'entre 6 i 16 anys, inscrits entre el mes de juliol i l'agost. Segons fonts del Consell Comarcal, és un projecte de gran rellevància social ja que mitjançant el treball individualitzat, el grupal, la família, el treball en xarxa i amb la comunitat es promou la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i l'esbarjo d'infants i joves en risc d'exclusió.