Cardona acull des d'aquest dilluns el curs magistral Molecular, Clinical & Population Bases of Cardiovascular Disease and Health, que dirigeix Valentí Fuster, director del Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares Carlos III (CNIC) i del Instituto Cardiovascular del Hospital Mount Sinai. Fuster ha inaugurat la nova edició amb la presència de l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i de la directora acadèmica del CUIMPB, María José García Celma.

L'alcalde, Ferran Estruch, ha agraït l'aposta per Cardona de l'organització, dels col·laboradors i dels patrocinadors, «que fan possible aquestes jornades tan importants pel nostre municipi» i va convidar a tots els assistents a visitar Cardona, un poble que, va recordar, «treballa amb el doctor Fuster des de fa 10 anys per convertir-se en un referent de salut» en el marc del projecte Cardona Integral.

L'exhaustiu programa, impartit íntegrament per Valentí Fuster com a únic ponent, desgrana aspectes clau de la salut i la malaltia cardiovascular: noves fronteres en les tècniques d'imatge i de genètica; modificació del comportament en la gent gran, els adults i els nens; l'evolució històrica de les estatines; la qualitat de vida i prevenció d'accidents cerebrovasculars; genètica i òmica, aplicacions tecnològiques i clíniques en ràpida evolució o les tècniques de regeneració del teixit miocardi: cèl·lules mare pluripotents i altres perspectives.

El curs està dirigit a metges cardiòlegs i residents de cardiologia especialment motivats per la investigació i interessats en el coneixement dels darrers avenços científics. Fuster va insistir durant l'obertura que «la cardiologia ha de tenir un abordatge integral, des dels mecanismes moleculars fins a la promoció de la salut a la població. Durant aquest curs repassaré els avenços en totes aquestes àrees que s'han produït en aquest darrer any».

Aquesta és la tercera edició del Curs Magistral de Cardiologia que se celebra a Cardona i, en aquesta ocasió, s'ha elaborat un programa complementari, que permetrà que els participants puguin conèixer la vila, tant els seus atractius turístics com els seus productes. D'aquesta manera, es potencia la col·laboració entre els agents locals i les empreses de serveis cardonines i els organitzadors del curs.