La decoració que Conxita Montraveta ha fet del balcó i els baixos del número 76 del carrer Pietat de Cardona, ha estat la proposta guanyadora de l’edició d’enguany del Concurs de Flors als Balcons, que s’ha celebrat en aquest municipi per tercera vegada en el marc del projecte de Viles Florides. Els premis s’han entregat aquest dimarts al migdia a càrrec de l’Ajuntament i l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona.

El treball de Montraveta ha obtingut 107 punts del jurat, i la regidora de Medi Ambient, Anna Maria Sala, li ha fet entrega d’un diploma, una planta i 200 euros. En segon lloc ha quedat Assumpció Espluga, que ha decorat el balcó del carrer de Les Flors, 30 i ha obtingut un total de 102 punts. En aquest cas, el premi consta d’un diploma, una planta i 100 euros, que li ha entregat Àlex Tripiana, de la Fundació Cardona Històrica. I, la tercera classificada, amb 101 punts, ha estat Conxi Afonso, per la decoració que ha fet al carrer de la Creu. S’ha endut un premi de 50 euros, així com també un diploma i una planta. Li ha entregat el premi Eduard Torres, de la Fundació Vila Medieval.

Ha estat la tercera edició del concurs a Cardona, que ha tingut la participació de 17 persones, 6 més que en l’anterior. La regidora Sala destaca la consolidació del certamen a la vila, i també ha explicat que a l’hora de valorar les decoracions, el jurat ha tingut en compte aspectes com la perdurabilitat de les plantes i flors, l’originalitat de la composició, o els colors.

Aquesta vegada, integraven el jurat un membre del consistori de Cardona, un membre de l’Agència de Desenvolupament, un jardiner professional, un membre de la Fundació Cardona Històrica, un membre de la Fundació Vila Medieval i un membre de l’Associació de Veïns de Cardona.